Cubes

Apartments and a nursery in Seville.

The aim of the project is to fill a lot now occupied by a gas station with a building that hosts a nursery in the ground floor and some apartments on the upper floors.
The lot faces the river on the west part of the city center of Seville and the main problem of the site is the light: too strong on the west facade, too weak to reach all the rooms inside the apartments. The west facade is therefore characterized by a brise-soleil skin that is adjustable depending on the different climate conditions during the year and during the day. Two courtyards let the light reach the interior of every apartment and especially illuminate the nursery.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s